HELLO SPRING!

Zoals jullie weten ben ik de laatste tijd zoekende naar een nieuwe balans!

 

Dit heeft alles te maken met mijn nieuwe leven, die van moeder zijn mét epilepsie. Want ja, hoe doe je dat eigenlijk? Ik weet het nog niet. Wel leer ik iedere dag een beetje bij. Van hoe het wel werkt, en hoe niet. Welke manier mij het beste past. Want mijn ‘recept’ is niet die van een ander. Daar moet ik zelf achter komen.

 

Inmiddels weet ik al wel, dat mijn ‘oude’ manier van de dingen doen, niet zo aansluit met mijn nieuwe leven. Die van moeder. Het vraagt wat anders. Een nieuwe weg.

 

Dus wat ben ik nu zoal aan het leren?

 

Als ik kijk naar hoe ik de zorg rondom Luuk regel, is dat vooral (meer) hulp accepteren. Hulp samen doen, niet alleen en veel veel rust en tijd voor elkaar. Orde, plannen. Naar buiten gaan, wandelen. Om zo maar iets te noemen. Leuke momenten creëren, waar ik naar uit kan kijken. Je dromen vooral doen. Ik zit er zo in, in dat proces. Iedere dag leer ik dingen bij. Van hoe niet, hoe wel. En hoe anders. Zodat het werkt voor mij.

 

# Moeder zijn draait vooral om organisatie en structuur/orde. Als je de zorg (deels) regelt met je ouders, zoals wij dat doen, vraagt dit nog meer van dat. En echt, organisatie is (nog!) niet mijn ding. En dus is dit mijn nieuwe doel. Goed worden in organiseren.

 

Structuur/orde is hieraan gelinkt. Vaste tijden, momenten en ja ook een opgeruimd huis helpt mij. Ergens vind ik het ook oersaai, maar echt, ik voel me er echt beter door! Eerder had ik hier totaal geen behoefte aan. Maar nu dus wel.

 

# Zelfzorg. Ook heel belangrijk als je het mij vraagt. Tijd voor jezelf. Naar de kapper gaan, shoppen, die training doen die je wilt doen, een boek lezen, bloemen in huis halen. En..het hoeft niet perfect. Dat idee heb ik al snel heb losgelaten wat de zorg rondom Luuk betreft. Ik neem voldoende met goed genoeg. No stress!

 

En nu ik dit zo lees, denk ik ook, veel van dit alles was al belangrijk en is niet zozeer nieuw. Het is gewoon belangrijker geworden en dus is de noodzaak groter er ook echt iets mee te gaan doen.

 

Hoe die hervonden balans er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Wel heb ik er alle vertrouwen in dat die er weer gaat komen. Ergens vind ik het ook gewoon hartstikke leuk, het creëert weer ruimte voor het nieuwe. Een nieuwe vorm van leven. En dat in het voorjaar. Hoe mooi is dat ?!!

 

Groetjes,

Vera