Sneller!!!

Snel. Alles moet, eenmaal in beweging, bij mij snel. Praten, fietsen, wandelen, traplopen, schrijven..het gaat snel. Merk steeds meer dat het me in de weg gaat zitten, dat snelle (nu helemaal met die NVS) waardoor op die ‘snelle’ momenten ik kortademig wordt. Tijd dus voor een andere benadering..Laatst, lopend van A naar B, was ik me hier heel erg van bewust. Stond ik weer eens in de snelle modus, dan moest ik direct heel langzaam lopen. Beetje raar in het begin, maar het lukte me wel. En belangrijker nog, merkte dat ik me, bij de slome tred, prima voelde!

 
Terugkijkend is er een iets wat ik achteraf anders had willen doen, mijn studie Psychologie. Ook die ging snel. Te snel. Het leek me gewoon zo ontzettend stoer om die 4 jaar in 3 te doen. Goed voor op je C.V., of zoiets..En eigenlijk vind ik dat jammer. I know, terugkijken en al helemaal spijt hebben van dingen die je niet gedaan hebt, zou je niet moeten doen..maar toch. Psychologie is mijn ‘ding’. Dat is gewoon zo. Het boeit me echt ontzettend waarom mensen ‘doen’, zoals ze doen. Nu ben ik zelf meestal leidend (+ja, ook wel lijdend;-)) voorwerp in deze, maar echt hoor..interessant! En wat doe ik, omdat het cool is, er niet zoveel mogelijk van GE-NIE-TEN?! Zo’n beetje het belangrijkste wat een mens moet doen, toch?! 
 
En nu, steeds meer overweeg ik of ik mijn leventje wat anders vorm zou moeten geven. Misschien alleen de ochtend achter de computer, rest gewoon vrij? En what about starten met een heerlijk ontspannend uurtje yoga? Hoe chill is dat! Nu wil ik het wel, maar of ik morgen nog zo gemotiveerd ben is een tweede..Bedenk me net dat er eigenlijk al best het een en ander veranderd is. Zo ben erg gehecht geraakt aan het woord ‘rustmomentje’ en dit zeg ik dus ook regelmatig tegen mezelf; ‘Zo, even een rustmomentje!’ om vervolgens met een kop koffie op de bank, voeten omhoog, gehele ontspannen een tijdschriftje te lezen..Als dat niet genieten is:-)! En, beste advies ever, ik de dingen nu veel meer gefocust doe. Alle plannen 1 voor 1 uitvoeren, want doe ik er teveel (tegelijkertijd) dan blokkeer ik. Zo behoud ik mijn focus, is het behapbaar en blijven de dingen ook vooral leuk! 
 
Groe-tjes Ve-ra 🙂