TWEE

Mijn opa Jack zei altijd: Kijk iedere dag in de spiegel. Kijk jezelf aan en vraag jezelf af: ben ik tevreden met mijzelf? Is dit een ja, dan is het goed. Deze wijsheid is mij altijd bijgebleven. Want ik weet, hij heeft gelijk. Hij heeft weer eens gelijk.

 

Gek genoeg doe ik het nooit. Zou ik tevreden zijn? Ik weet het niet. Wel weet ik, ik heb een lijst. Mijn oh zo fijne lijst. Inderdaad, de To Do List. En ja, het heeft zo z’n voordelen. Zo geeft het me houvast en overzicht en dat is echt fijn. Inmiddels is het gewoonte geworden voor mij. Het is het eerste wat ik ’s ochtends doe. Mijn lijst checken.

 

Heel soms krijg ik die lijst ‘af’. Maar meestal blijven er taken liggen die ik dan weer doorschuif naar de volgende dag. Gebrekkige zelfkennis van wat haalbaar is? Mogelijk.

 

Een week geleden heb ik de boel wat aangepast met als resultaat dat ik nu tevreden naar bed ga. Hoe geweldig is dat? Door het anders te doen. As easy as that.

 

Tegenwoordig hoef ik van mezelf maar 2 (!!) dingen te doen per dag. Twee dingen waar ik echt een ontzettend goed gevoel van zou krijgen als dat eens gebeurd zou zijn. Dan ben ik er. Zit mijn werk er op voor die dag. Rest is leuk voor erbij.

 

Op deze manier gaat het goed. Het lukt me, ik krijg het voor elkaar. Sterker nog, meestal kan ik ’s ochtends vroeg al de ‘big boys’ wegstrepen. Dat maakt me zo blij!

 

En dus ben ik tevreden. En kan ik in de spiegel kijken en weten dat het goed is.

 

Vera