eva

Iedereen heeft het programma ‘Hello goodbye’ wel eens een keer gezien op NPO1. Er wordt in de ontvangsthal van Schiphol aan de mensen gevraagd op wie ze wachten en wat hun verhaal is. Vaak zijn dit mooie, ontroerende en geweldige verhalen. Verhalen die normaal nooit verteld worden.

 
In de aankomende blogs zal ik mijn persoonlijke verhalen over mijn leven met epilepsie met jullie delen.
 
Maar laat ik me eerst voorstellen. Mijn naam is Eva van der Horst en ik ben 24 lentes jong. In mijn negende levensjaar kreeg ik mijn eerste tonische-clonische aanval en 1 week later kreeg ik de diagnose epilepsie. Een diagnose die mijn leven in de aankomende jaren in alle mogelijk manieren zou veranderen.
 
Naast dat de epilepsie tijdens mijn jeugd veel effect op mij heeft gehad, kan ik me nu ook niet meer voorstellen wie ik zou zijn zonder epilepsie. De epilepsie heeft mij gevormd tot de persoon die ik ben vandaag.
 
Soms fantaseer ik wel over een toekomst zonder epilepsie. Wie zou ik dan zijn? Had ik mijn man dan wel ontmoet? Wat waren mijn toekomstplannen geweest?
 
In mijn volgende blog ga ik het hebben over het effect van stress op epilepsie en geef ik jullie een paar gouden tips mee die jullie thuis kunnen gebruiken.
 
Voor vragen of als je je verhaal met mij wil delen kun je altijd een e-mail sturen naar: Eva.vanderhorst@hotmail.com.