Maxime

 

Hi, mijn naam is Maxime en ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Dordrecht. Hier woon ik samen met mijn lieve en ondeugende hondje Pongo.

 

Mijn tonisch-clonische aanvallen heb ik sinds de middelbare school en deze zijn nog steeds niet echt stabiel zoals ik zou wensen. Daar baal ik wel enorm van maar soms moet je accepteren dat de dingen nooit meer worden zoals ze waren.

 

Ik heb sinds 4 januari 2017 een nervus vagus stimulator laten plaatsen en dit werkt voor mij enorm goed. Ik heb echt bijna geen bijwerkingen alleen bij het bijstellen van mijn nvs even een paar uurtjes. Hiernaast gebruik ik ook nog gewoon medicijnen die ik moet slikken, ik gebruik Carbamazepine en Topamax.

 

Ondertussen werk ik alweer bijna drie jaar bij reïntegratiebureau ‘de Workaholics’. Zij respecteren en accepteren mijn epilepsie enorm. Daardoor voel ik me er thuis en kan ik mezelf zijn. Ik heb hier ook al meerdere malen op de grond gelegen waardoor ik mezelf dan erg bloot moet geven. Ze helpen me dan altijd ontzettend goed en vinden altijd weer een oplossing.

 

Helaas woon ik niet zelfstandig maar doe ik aan zelfstandig wonen via ‘Syndion’. Hier hebben mensen vaak een verkeerd beeld van. Hierdoor vertel ik het niet aan iedereen, wat eigenlijk belachelijk is, want waarom zou ik me ervoor schamen?

 

Tot de volgende keer!

 

Liefs, Maxime