missie

Onze missie is mensen met epilepsie en hun naasten te ondersteunen bij het omgaan met epilepsie in het dagelijks leven. De manier waarop je omgaat met je epilepsie bepaalt namelijk je kwaliteit van leven en is dus van groot belang!

 

Wij zijn van mening dat vooral jongeren specifieke aandacht verdienen omdat in de jeugd de meesten voor het eerst worden gediagnosticeerd met epilepsie. Ook is dit de periode waarin jongeren met grote veranderingen te maken krijgen, denk aan studie, werk en zelfstandig wonen.

 

Stichting VeraVitaal Foundation heeft als doel hen hierbij te ondersteunen. Wij organiseren events, bieden support en zijn actief op social media zodat jongeren elkaar kunnen ontmoeten en hun ervaringen met epilepsie kunnen delen.

 

PIJLERS:

 

Stichting VeraVitaal Foundation is gebaseerd op drie pijlers:

 

  • Vitaliteit. Wij staan voor goede zorg voor lichaam en geest. Gezonde voeding, inspanning en ontspanning hebben een positieve invloed op je mentale gesteldheid en vice versa.
  • Communicatie. Goede communicatie draagt bij aan meer begrip en acceptatie. Hoe vertel je je omgeving over je epilepsie? Hoe kan je omgeving hier beter mee omgaan? Wij bieden de tools die hiervoor nodig zijn.
  • Samen sterk. Wij zijn een verzamelplaats en vragen jongeren hun ervaringen en tips met ons te delen. Door dit te doen creëren we samen een plek waar velen iets aan kunnen hebben. Ook werken wij graag samen met, bij voorkeur ervaringsdeskundige, professionals.